Materiaal specificaties vlaggen en andere producten

Op deze pagina vind u de materiaal specificaties vlaggen en andere producten die u bij mijnreclamevlag kunt bestellen

Materiaal specificaties Vlaggen en Reclamevlaggen

Vlaggen en reclamevlaggen maken wij van het meest gebruikte materiaal 115 gr/m2 glanspolyester. Dit is in feite de beste kwaliteit vlaggendoek en heeft de beste prijs / levensduur verhouding. Tevens is bij dit doeksoort het voordeel dat hierop ook goed in full colour kan worden gedrukt. Bij glanspolyester is de stof 3-draads geweven (gebreid) hierdoor rafelt het doek niet. Zelfs niet als deze niet wordt gezoomd.

In full colour bedrukking heeft deze doeksoort een goede doordruk naar de achterzijde. Zo zijn bij je bedrukte vlaggen beide kanten goed zichtbaar. De doordruk is mede afhankelijk van de afbeelding. Zo heeft een drukke afbeelding met veel verschillende kleuren iets minder doordruk aangezien anders de kleuren door elkaar zouden gaan lopen tijdens het drukken. Hoe meer grote vlaggen met dezelfde kleuren des te beter de doordruk. En bij zeefdruk vlaggen is de doordruk vrijwel 100%. Zeefdruk geeft uiteindelijk ook het allermooiste resultaat. De kleuren zijn, omdat dit wordt gemaakt met een dekkende verfsoort, bij zeefdruk net wat feller/voller van kleur dan bij full colour dat wordt gemaakt met diverse kleuren inkt.

Standaard zomen wij dit doek glanspoly met een dubbel gestikte zoom. Alleen bij vlaggenlijnen doen wij dit niet, voor de levensduur maakt het zomen bij vlaggenlijnen niet uit. Kleinere vlaggen tot en met het formaat 100x150cm maken wij standaard met broekingband en met stevig koord en lusje. Grote vlaggen, groter dan 100x150cm werken wij standaard af met stevige vlaghaken boven en onderzijde.

Er is veel vraag naar vlaggen met een langere levensduur. Dij zijn ook wel verkrijgbaar in de markt. Echter zijn die al gauw anderhalf tot zelfs 2 keer zo duur terwijl ze slechts 10% a 20% langer mee gaan. Wij kunnen vlaggen die langer mee gaan ook leveren echter aangezien die veel duurder zijn, ook in verhouding met de iets langere levensduur raden wij dat zeker niet aan.

Sommige vlagfabrikanten geven deze meest standaard vlaggenstof een andere naam, de meest voorkomende naam is glanspoly, glanspolyester en pavillon.

Wij maken ook vlaggen van spun ofwel 160gr/m2 spunpoly. Dit is een traditionele doeksoort die lijkt op katoen. Vooral in de watersportsector is deze stof nog erg geliefd. Echter kan deze stof alleen worden bedrukt als zeefdruk en dus alleen met 1 tot maximaal 6 volle kleuren. Dus geen full colour noch kleurverloop. Deze vlaggen kan je bij ons bestellen onder bootvlaggen.

Materiaal specificaties Banieren en Bannervlaggen

Banieren en Bannervlaggen maken wij van het meest gebruikte materiaal 115 gr/m2 glanspolyester. Dit is in feite de beste kwaliteit vlaggendoek en heeft de beste prijs / levensduur verhouding. Tevens is bij deze doeksoort het voordeel dat hierop ook goed in full colour kan worden gedrukt. De ze doeksoort is 3-draads geweven (gebreid) hierdoor rafelt het doek niet zelfs niet als deze niet wordt gezoomd.

In full colour bedrukking heeft deze doeksoort een goede doordruk naar de achterzijde. Zo is de bedrukking van beide kanten goed zichtbaar. De doordruk is mede afhankelijk van de afbeelding. Zo heeft een drukke afbeelding met veel verschillende kleuren iets minder doordruk aangezien anders de kleuren door elkaar zouden gaan lopen tijdens het drukken. Hoe meer grote vlaggen met dezelfde kleuren des te beter de doordruk. En bij zeefdruk vlaggen is de doordruk vrijwel 100%. Zeefdruk geeft uiteindelijk ook het allermooiste resultaat. De kleuren zijn, omdat dit wordt gemaakt met een dekkende verfsoort, bij zeefdruk net wat feller/voller van kleur dan bij full colour dat wordt gemaakt met diverse kleuren inkt.

Standaard zomen wij dit doek glanspoly met een dubbel gestikte zoom. Aan de mastzijde voorzien wij de baniervlaggen van broekingband en stevige vlaghaken. Aan de bovenzijde maken wij standaard een open tunnel ten behoeve van de banierhouder. Indien u geen banieruithouder aan uw vlaggenmast heeft (adviseren wij in eerste instantie die te bestellen bel voor offerte) en die ook niet alsnog wil monteren aan uw vlaggenmast gelieve dit specifiek aan te geven bij het doorsturen van uw bestanden.

Materiaal specificaties Papieren zwaaivlaggen

Onze papieren zwaaivlaggen maken wij standaard van MC coated papier. MC coated papier betekend Machine Coated dit geeft aan dat het om extra glad papier gaat. Door het gladde papier blijven regendruppels niet makkelijk zitten maar rollen sneller van het papier af waardoor deze mooie kwaliteit zwaaivlaggen veel beter tegen een beetje regen bestand is. Vaak beter dan uzelf. Het papier dat wij gebruiken is FSC gecertificeerd. De zwaaivlaggen zijn verlijmd op een kunststofstaafje van gerecycled kunststof. De kleinere zwaaivlaggen worden gemaakt van 115gr/m2 papier en de grotere van het dikkere papier 150gr/m2